Groepswijzer.nl heeft haar succesvolle citygame het Stadsganzenbord uitgebracht in tien historische binnensteden: het onlangs uitgebracht Alkmaar is de tiende loot aan de stam. Eerder verschenen Leiden, Amersfoort, Amsterdam, Haarlem, Den Haag, Gouda, Delft, Nijmegen en Dordrecht. Vele duizenden deelnemers van bedrijven, families en vriendengroepen speelden de afgelopen jaren dit spel. 

Het Stadsganzenbord is oorspronkelijk bedoeld voor grote groepen, waarbij de groep wordt opgesplitst in kleinere teams die de stad intrekken met een historische plattegrond uit 1649. Wil je de weg kunnen vinden, dan moeten de deelnemers steeds vergelijkingen maken tussen hoe het was en hoe het is. Onderweg worden vragen en opdrachten uitgevoerd en zo maakt men spelenderwijs kennis met de stad en haar geschiedenis.

Het spel is in 2020 en 2021 extra populair onder gezinnen als corona-proof gezinsuitje en een leuke activiteit in de zomervakantie. Weliswaar ontbreekt het competitie-element maar aantrekkelijk om een historische stad te ontdekken. Met een groepje van vier is het spel zeker corona-proof. Eén persoon leest de vragen voor, een ander houdt de kaart vast, nog een ander schrijft de antwoorden op en de laatste gooit met de dobbelsteen. Op die manier is de anderhalvemeter maatregel gewaarborgd.

Boek nu het Stadsganzenbord in jouw favoriete stad: 

Home
Steden
Winkelwagen
Contact