Stadsganzenbord puzzeltocht Amsterdam

Per groep 44.50

Gewapend met een 17e-eeuwse plattegrond zoekt u uw weg door het prachtige Amsterdam. Onderweg voert u opdrachten uit die u uiteindelijk bij het einddoel brengen. De avontuurlijkste puzzeltocht Amsterdam. Bestel voor het totaal aantal personen van uw groep. Per team van vijf personen ontvangt u een speelset.

Beschrijving

Tijdens deze speurtocht puzzeltocht Amsterdam maakt u kennis met het Amsterdam in de 17e eeuw. Amsterdam ontleent haar naam aan de dam die al in de 13e eeuw in de Amstel gelegd werd. Daar omheen groeide de stad uit tot de grootste en rijkste stad van het 17e-eeuwse Nederland. Vanaf het IJ vertrokken de schepen van de Verenigde Oost-Indische Compagnie naar verre landen. In de Gouden Eeuw ontstond in Amsterdam de wereldvermaarde grachtengordel. Om de speciale positie van Amsterdam te onderstrepen werd het nieuwe stadhuis op de Dam gebouwd. Later werd dit stadhuis tot paleis. Het hedendaagse stratenplan van Amsterdam is verrassend gelijk aan dat van de 17e eeuw. En ook de stadsgezichten zijn op veel plaatsen nauwelijks veranderd. Het vraagt niet veel voorstellingsvermogen om de begijntjes door hun hof te zien wandelen of de vissers hun netten te zien boeten bij de Oude Kerk. Maak op deze bijzondere manier kennis met de levendige geschiedenis van Amsterdam. U zult alle bekende plekken van de hoofdstad zien én nog veel meer. U splitst uw groep in kleinere teams die, gewapend met een originele 17e-eeuwse stadsplattegrond op pad gaan. Op de kaart staan locaties aangegeven waar u een opdracht uit moet voeren. Maar hoe u daar komt, dat dient u te bepalen aan de hand van de kaart. En natuurlijk gaat het er om wie het beste kijkt en wie de belangrijke details niet over het hoofd ziet. En wie niet verdwaalt! Startpunt: de Waag

Extra informatie

Taal

Engels, Nederlands

Aantal spelers

1-5 personen (basisset), 6-10 personen (basisset + 1 extra set), 11-15 personen (basisset + 2 extra sets), 16-20 personen (1 basisset + 3 extra sets), 21-25 personen (1 basisset + 4 extra sets), 26-30 personen (1 basisset + 5 extra sets)

Meer over Amsterdam

Het Stadsganzenbord in Amsterdam is een fantastische manier om de stad te verkennen en tegelijkertijd een leuk en interactief spel te spelen. Hier zijn een paar redenen waarom het zo leuk is:

1. Verkenning van de stad: Het Stadsganzenbord neemt je mee naar verschillende delen van Amsterdam, waardoor je de kans krijgt om nieuwe buurten, bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes te ontdekken. Het is een geweldige manier om de stad te verkennen, vooral als je nieuw bent in Amsterdam.

2. Interactief spel: Het Stadsganzenbord is gebaseerd op het traditionele ganzenbordspel, maar met een stedelijke twist. Je speelt het spel met een groep vrienden of familie, waarbij je vragen moet beantwoorden, opdrachten moet uitvoeren en punten moet verdienen terwijl je door de straten van Amsterdam loopt. Dit zorgt voor een interactieve en leuke ervaring voor alle deelnemers.

3. Leerzaam: Naast het plezier van het spel, leer je ook veel over de geschiedenis, cultuur en bezienswaardigheden van Amsterdam. De vragen en opdrachten zijn vaak gerelateerd aan de stad, waardoor je spelenderwijs meer te weten komt over wat Amsterdam te bieden heeft.

4. Samenwerking en competitie: Het Stadsganzenbord moedigt zowel samenwerking als competitie aan. Terwijl je met je team samenwerkt om vragen te beantwoorden en opdrachten uit te voeren, strijd je ook tegen andere teams om de meeste punten te verdienen en als winnaar uit de bus te komen. Dit zorgt voor een leuke dynamiek en stimuleert teamwork en strategisch denken.

5. Sociaal plezier: Het Stadsganzenbord is een geweldige sociale activiteit die je samen met vrienden, familie of collega’s kunt doen. Het biedt de mogelijkheid om quality time door te brengen met elkaar terwijl je plezier hebt en de stad verkent.

Al met al biedt het Stadsganzenbord in Amsterdam een unieke en leuke manier om de stad te ervaren, waarbij plezier, exploratie en leren hand in hand gaan. Het is een ervaring die je niet snel zult vergeten!

Home
Steden
Winkelwagen
Contact