Stadsganzenbord puzzeltocht Alkmaar

Per groep 42.50

Gewapend met een 17e-eeuwse plattegrond zoekt u uw weg door het prachtige Alkmaar. Een citygame waarbij u onderweg opdrachten uitvoert die u uiteindelijk bij het einddoel brengen. De avontuurlijkste puzzeltocht Alkmaar. Bestel voor het totaal aantal personen van uw groep. Per team van vijf personen ontvangt u een speelset.

Beschrijving

Tijdens deze puzzeltocht door Alkmaar maakt u kennis met het Alkmaar van de 17e eeuw. Maak op deze bijzondere manier kennis met de levendige geschiedenis van Alkmaar. U zult alle bekende plekken van de Kaasstad zien én nog veel meer. Speelt u met meer dan 5 personen dan splitst uw groep in kleinere teams die, gewapend met een originele 17e-eeuwse stadsplattegrond op pad gaan. Op de kaart staan locaties aangegeven waar u een opdracht uit moet voeren. Maar hoe u daar komt, dat dient u te bepalen aan de hand van de kaart. En natuurlijk gaat het er om wie het beste kijkt en wie de belangrijke details niet over het hoofd ziet. En wie niet verdwaalt! Het Stadsganzenbord is een heel leuke citygame in Alkmaar.

Extra informatie

Aantal spelers

1-5 personen (basisset), 6-10 personen (basisset + 1 extra set), 11-15 personen (basisset + 2 extra sets), 16-20 personen (1 basisset + 3 extra sets), 21-25 personen (1 basisset + 4 extra sets), 26-30 personen (1 basisset + 5 extra sets), 31-35 personen (1 basisset + 6 extra sets), 36-40 personen (1 basisset + 7 extra sets), 41-45 personen (1 basisset + 8 extra sets), 46-50 personen (1 basisset + 9 extra sets)

Veel gestelde vragen

Met hoeveel mensen kan ik puzzeltocht het Stadsganzenbord spelen?

 • Van 2 tot 200 personen

Wordt het Stadsganzenbord begeleidt?

 • Nee, het is een ‘doe-het-zelf-pakket’. In het pakket zitten instructies. Het wijst zich vanzelf. Nakijken doet u aan de hand van de antwoorden in de antwoordenvelop.

Voor welke leeftijd is het puzzeltocht Stadsganzenbord geschikt?

 • Geschikt van 11 tot 88 jaar (jongere kinderen onder begeleiding)

Is er een competitie element in het spel?

 • U speelt het spel met een team van 5 personen (50 deelnemers=10 teams). U kijkt het  spel aan het eind na en het team met de meeste goede antwoorden wint.

Wat kost puzzeltocht Stadsganzenbord?

 • De basisset voor 1 tot 5 personen kost € 37,50. De extra sets kosten € 24,50 per stuk. (Dat is minder dan € 7,50 per persoon!)

Hoe lang duurt het Stadsganzenbord?

 • Het spel duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Afhankelijk of u al bekend bent met de stad en de leeftijd van de deelnemers van de groep.

Wanneer is mogelijk het Stadsganzenbord te spelen?

 • Elke datum mogelijk

Hoe laat kan ik het Stadsganzenbord spelen?

 • Elke tijd mogelijk

Wat krijg ik als ik het Stadsganzenbord bestel?

 • Het Stadsganzenbord is verpakt in een fraaie doos. DezedDoos bevat per team: A3 fullcolour plattegrond, vragen, opdrachten, antwoorden, pen en dobbelsteen

Is het Stadsganzenbord coronaproof?

 • Het Stadsganzenbord speelt zich vrijwel geheel in de buitenlucht af. Zolang de deelnemers zich houden aan de voorschriften is het een veilig spel.

Moet ik het spel reserveren?

 • Reserveren niet nodig. U kunt het spel bestellen via de website www.stadsganzenbord.nl. Het wordt dan zo snel mogelijk per post opgestuurd.

Hoe is het Stadsganzenbord verpakt?

 • Het Stadsganzenbord zit in een mooie doos! Eén doos per bestelling

Hoe komt het Stadsganzenbord bij mij terecht?

 • Opsturen: Boekings- en verzendkosten: € 8,10 (incl. btw). Levertijd: Max. drie werkdagen.
 • Ophalen in Leiden: Boekingskosten: € 4,00 (incl. btw). Ophalen: twee werkdagen, tijd in overleg.

Kan ik het Stadsganzenbord uitbreiden met koffie met gebak, lunch etc.?

Meer over Alkmaar

Het Stadsganzenbord in Alkmaar is een opwindende en vermakelijke activiteit die zowel lokale bewoners als bezoekers trekt. Hier zijn een paar redenen waarom het zo leuk is:

1. **Ontdekking van Alkmaar:** Het Stadsganzenbord biedt deelnemers de kans om de prachtige stad Alkmaar te verkennen op een interactieve manier. Terwijl je het spel speelt, kom je langs verschillende iconische locaties en verborgen juweeltjes van de stad.

2. **Historische achtergrond:** Alkmaar heeft een rijke geschiedenis en het Stadsganzenbord biedt een leuke manier om meer te leren over de historische gebeurtenissen, monumenten en verhalen die deze stad hebben gevormd. Je kunt bijvoorbeeld langs de Grote Kerk, het Stedelijk Museum Alkmaar of de Kaasmarkt komen, die allemaal een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Alkmaar.

3. **Interactief plezier:** Het Stadsganzenbord is niet alleen educatief, maar ook erg leuk. Je speelt het spel met vrienden of familie, wat zorgt voor een gezellige sfeer terwijl je samen de stad verkent en de uitdagingen van het spel aangaat.

4. **Alkmaarse gastvrijheid:** De lokale bevolking van Alkmaar staat bekend om hun gastvrijheid en vriendelijkheid. Tijdens het spelen van het Stadsganzenbord kun je in contact komen met lokale bewoners, die je misschien wel tips geven of interessante verhalen over de stad delen.

Enkele specifieke Alkmaarse locaties die je zou kunnen tegenkomen tijdens het spelen van het Stadsganzenbord zijn onder andere:

– De Waag: Een historisch gebouw dat vroeger werd gebruikt als waaggebouw voor de kaasmarkt en nu dienstdoet als horecagelegenheid.
– Het Stedelijk Museum Alkmaar: Dit museum huisvest een indrukwekkende collectie kunst en historische artefacten die de geschiedenis van Alkmaar en omgeving illustreren.
– De Accijnstoren: Een middeleeuwse toren die werd gebruikt als verdedigingswerk en later diende als accijnskantoor. Het is nu een opvallend architectonisch kenmerk van de stad.
– De Grachten: Alkmaar staat bekend om zijn pittoreske grachten, die een charmant decor vormen voor een wandeling tijdens het spelen van het Stadsganzenbord.

Al met al biedt het Stadsganzenbord in Alkmaar een geweldige mix van plezier, educatie en ontdekking, waardoor het een populaire activiteit is voor mensen van alle leeftijden.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Stadsganzenbord puzzeltocht Alkmaar” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…

Home
Steden
Winkelwagen
Contact