Stadsganzenbord puzzeltocht Leiden

Per groep 42.50

Tijdens het Stadsganzenbord puzzeltocht Leiden zoekt u gewapend met een 17e-eeuwse plattegrond uw weg door het prachtige Leiden. Onderweg voert u opdrachten uit die u uiteindelijk bij het einddoel brengen. Voor groepen van 2 tot 100 personen. Bestel voor het totaal aantal personen van uw groep. Per team van vijf personen ontvangt u één speelset.

Beschrijving

Tijdens deze puzzeltocht Leiden zoekt u gewapend met een 17e-eeuwse plattegrond uw weg door het prachtige Leiden. Onderweg voert u opdrachten uit die u uiteindelijk bij het einddoel brengen. Voor groepen van 2 tot 100 personen.

Kunt u uw weg vinden in het Leiden van Rembrandt?

Of anders gezegd, zou Rembrandt de weg kunnen vinden in het Leiden van nu? Aan de hand van een originele plattegrond uit de 17e eeuw zult u zien dat het stratenplan van Leiden nauwelijks veranderd is. Het moet mogelijk zijn om uw weg te vinden aan de hand van vele oriëntatiepunten uit het verleden. Maar onderweg zult u talloze details op de kaart tegenkomen die u zullen verbazen. Over zaken die er niet meer zijn. Of juist nog wel. En u zult een hoop te weten komen over de Gouden Eeuw van Leiden. En u zult hopelijk niet verdwalen. U splitst uw groep in kleinere groepjes die, gewapend met een originele 17e-eeuwse stadsplattegrond op pad gaan. Op iedere locatie moet een vraag beantwoord of een opdracht uitgevoerd worden. En natuurlijk gaat het er om wie het beste kijkt en wie de belangrijke details niet over het hoofd ziet. Startpunt: de Beestenmarkt leiden

Extra informatie

Taal

Engels, Nederlands

Aantal spelers

1-5 personen (basisset), 6-10 personen (basisset + 1 extra set), 11-15 personen (basisset + 2 extra sets), 16-20 personen (1 basisset + 3 extra sets), 21-25 personen (1 basisset + 4 extra sets), 26-30 personen (1 basisset + 5 extra sets), 31-35 personen (1 basisset + 6 extra sets), 36-40 personen (1 basisset + 7 extra sets), 41-45 personen (1 basisset + 8 extra sets), 46-50 personen (1 basisset + 9 extra sets)

Veel gestelde vragen

Met hoeveel mensen kan ik puzzeltocht het Stadsganzenbord spelen?

 • Van 2 tot 200 personen

Wordt het Stadsganzenbord begeleidt?

 • Nee, het is een ‘doe-het-zelf-pakket’. In het pakket zitten instructies. Het wijst zich vanzelf. Nakijken doet u aan de hand van de antwoorden in de antwoordenvelop.

Voor welke leeftijd is het puzzeltocht Stadsganzenbord geschikt?

 • Geschikt van 11 tot 88 jaar (jongere kinderen onder begeleiding)

Is er een competitie element in het spel?

 • U speelt het spel met een team van 5 personen (50 deelnemers=10 teams). U kijkt het  spel aan het eind na en het team met de meeste goede antwoorden wint.

Wat kost puzzeltocht Stadsganzenbord?

 • De basis-set voor 1 tot 5 personen kost € 42,50. De extra sets kosten € 24,50 per stuk. (Dat is minder dan € 7,50 per persoon!)

Hoe lang duurt het Stadsganzenbord?

 • Het spel duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Afhankelijk of u al bekend bent met de stad en de leeftijd van de deelnemers van de groep.

Wanneer is mogelijk het Stadsganzenbord te spelen?

 • Elke datum mogelijk

Hoe laat kan ik het Stadsganzenbord spelen?

 • Elke tijd mogelijk

Wat krijg ik als ik het Stadsganzenbord bestel?

 • Het Stadsganzenbord is verpakt in een fraaie doos. DezedDoos bevat per team: A3 fullcolour plattegrond, vragen, opdrachten, antwoorden, pen en dobbelsteen

Is het Stadsganzenbord coronaproof?

 • Het Stadsganzenbord speelt zich vrijwel geheel in de buitenlucht af. Zolang de deelnemers zich houden aan de voorschriften is het een veilig spel.

Moet ik het spel reserveren?

 • Reserveren niet nodig. U kunt het spel bestellen via de website www.stadsganzenbord.nl. Het wordt dan zo snel mogelijk per post opgestuurd.

Hoe is het Stadsganzenbord verpakt?

 • Het Stadsganzenbord zit in een mooie doos! Eén doos per bestelling

Hoe komt het Stadsganzenbord bij mij terecht?

 • Opsturen: Boekings- en verzendkosten: € 8,10 (incl. btw). Levertijd: Max. drie werkdagen.
 • Ophalen in Leiden: Boekingskosten: € 4,00 (incl. btw). Ophalen: twee werkdagen, tijd in overleg.

Kan ik het Stadsganzenbord uitbreiden met koffie met gebak, lunch etc.?

Meer over Leiden

Het Stadsganzenbord in Leiden is een fantastische manier om de stad te verkennen en tegelijkertijd een leuk spel te spelen. Hier zijn een paar redenen waarom het zo leuk is:

1. **Verkenning van de stad**: Het Stadsganzenbord neemt je mee door de straten en steegjes van Leiden, waardoor je allerlei interessante plekken ontdekt die je anders misschien niet zou hebben gevonden. Het is een geweldige manier om de stad te verkennen, vooral als je nieuw bent in Leiden.

2. **Interactief en uitdagend**: Het spel is interactief en uitdagend, omdat je opdrachten moet uitvoeren en vragen moet beantwoorden om verder te komen. Dit houdt het spannend en boeiend terwijl je door de stad wandelt.

3. **Leidse locaties**: Het Stadsganzenbord in Leiden bevat specifieke locaties die kenmerkend zijn voor de stad. Enkele voorbeelden van specifieke Leidse locaties die je tijdens het spel kunt tegenkomen zijn:

– De Burcht van Leiden: Een historische plek met prachtig uitzicht over de stad.
– De Pieterskerk: Een imposante kerk met een rijke geschiedenis.
– Het Rapenburg: Een schilderachtige gracht met statige herenhuizen en de oudste universiteit van Nederland, de Universiteit Leiden.
– De Hortus botanicus: Een botanische tuin met een indrukwekkende collectie planten en bomen.
– Het Stadhuis van Leiden: Een historisch gebouw met een opvallende architectuur, gelegen aan de Stadhuisplein.

4. **Team- of familieactiviteit**: Het Stadsganzenbord is leuk om te spelen met vrienden, familie of collega’s. Je kunt teams vormen en tegen elkaar strijden om te zien wie als eerste de finish bereikt, wat zorgt voor een gezonde competitie en veel plezier.

Al met al biedt het Stadsganzenbord in Leiden een unieke en vermakelijke manier om de stad te ervaren, terwijl je tegelijkertijd geniet van de bezienswaardigheden en geluiden die Leiden te bieden heeft.

Home
Steden
Winkelwagen
Contact