Stadsganzenbord puzzeltocht Nijmegen

Per groep 42.50

Doe het Stadsganzenbord in Nijmegen. Beleef met deze puzzeltocht Nijmegen de verhalen van de stad die worden verteld op prominente plekken als de Stevenskerk en het Valkhof. Ontdek ook de verborgen pareltjes van de stad. De Romeinen, Karel de Grote en Mariken, de besiender, bier en de Bastei, ze komen allemaal aan bod.

Beschrijving

Zoek je weg door het Nijmegen van de 17e eeuw met deze puzzeltocht Nijmegen. Een citygame, waarbij teams de stad intrekken met een historische plattegrond uit 1649. Wil je de weg kunnen vinden, dan moet je steeds vergelijkingen maken tussen hoe het was en hoe het is. Onderweg beantwoordt je vragen en voer je opdrachten uit. Maak zo spelenderwijs kennis met de stad Nijmegen en haar geschiedenis. Het Stadsganzenbord is een hele leuke manier om een stad te leren kennen. Niet alleen komt de historie tot leven, maar er is ook een competitie tussen de teams binnen de groep. Wie heeft de meeste juiste antwoorden en wie weet alle locaties te vinden? De verhalen van de stad worden verteld op prominente plekken als de Stevenskerk en het Valkhof, maar ook de verborgen pareltjes van de stad worden ontdekt. De Romeinen, Karel de Grote en Mariken, besiender, bier en de Bastei, ze komen allemaal aan bod.

Startpunt: Grote Markt, Nijmegen

Extra informatie

Aantal spelers

1-5 personen (basisset), 6-10 personen (basisset + 1 extra set), 11-15 personen (basisset + 2 extra sets), 16-20 personen (1 basisset + 3 extra sets), 21-25 personen (1 basisset + 4 extra sets), 26-30 personen (1 basisset + 5 extra sets), 31-35 personen (1 basisset + 6 extra sets), 36-40 personen (1 basisset + 7 extra sets), 41-45 personen (1 basisset + 8 extra sets), 46-50 personen (1 basisset + 9 extra sets)

Taal

Engels, Nederlands

Meer over Nijmegen

Het Stadsganzenbord in Nijmegen is een boeiende en plezierige activiteit om verschillende redenen:

1. Verkenning van de stad: Het Stadsganzenbord biedt een unieke manier om Nijmegen te verkennen. Spelers worden meegenomen door de straten, steegjes en historische plekken van de stad terwijl ze het spel spelen. Dit zorgt voor een interactieve en educatieve ervaring.

2. Historische achtergrond: Nijmegen is een stad met een rijke geschiedenis, en het Stadsganzenbord weeft deze geschiedenis op een leuke manier door het spel heen. Spelers kunnen meer leren over de belangrijke gebeurtenissen, monumenten en personages die de stad hebben gevormd.

3. Teamwerk en sociale interactie: Het spelen van het Stadsganzenbord kan een geweldige activiteit zijn voor vriendengroepen, families of collega’s. Samenwerken om puzzels op te lossen, vragen te beantwoorden en uitdagingen aan te gaan, versterkt de banden tussen de spelers en zorgt voor een gezellige sfeer.

4. Spanning en uitdaging: Het spel kan spannend zijn omdat het spelers uitdaagt om verschillende opdrachten uit te voeren en raadsels op te lossen om vooruit te komen. Dit zorgt voor een gevoel van voldoening wanneer een uitdaging succesvol wordt voltooid.

5. Flexibiliteit en aanpasbaarheid: Het Stadsganzenbord kan worden gespeeld op verschillende momenten en op verschillende manieren, afhankelijk van de voorkeuren van de spelers. Of het nu gaat om een ontspannen wandeling door de stad of een meer competitieve uitdaging, het spel kan worden aangepast aan de behoeften en interesses van de deelnemers.

Kortom, het Stadsganzenbord in Nijmegen biedt een unieke combinatie van verkenning, geschiedenis, teamwork en plezier, waardoor het een onvergetelijke ervaring is voor iedereen die de stad wil ontdekken op een interactieve en boeiende manier.

Home
Steden
Winkelwagen
Contact