Stadsganzenbord puzzeltocht Haarlem

Per groep 42.50

Gewapend met een 17e-eeuwse plattegrond zoekt u uw weg door het prachtige Haarlem. Onderweg voert u opdrachten uit die u uiteindelijk bij het einddoel brengen. Voor groepen van 2 tot 100 personen.

Beschrijving

Kaartlezen, de een is er wat beter in dan de ander, maar de meeste mensen beheersen die vaardigheid wel. U kunt uw skills testen tijdens deze Stadsganzenbord puzzeltocht speurtocht Haarlem. U gaat een 17e-eeuwse kaart “lezen”? Waarom niet: kaarten uit de 17e eeuw zijn niet veel anders dan hedendaagse kaarten, hooguit mooier en rijker aan detail. Het enige verschil is natuurlijk dat de hedendaagse stad er heel anders uitziet dan de stad van 350 jaar geleden. Of niet? Een originele kaart van Haarlem uit de 17e eeuw, uitgegeven door Joan Blaeu, biedt u de kans om kennis te maken met het Haarlem uit de Gouden Eeuw. Zoek uw weg met deze kaart naar allerlei locaties, waar u vragen beantwoordt of opdrachten uitvoert. Startpunt: Grote Markt

Extra informatie

Aantal spelers

1-5 personen (basisset), 6-10 personen (basisset + 1 extra set), 11-15 personen (basisset + 2 extra sets), 16-20 personen (1 basisset + 3 extra sets), 21-25 personen (1 basisset + 4 extra sets), 26-30 personen (1 basisset + 5 extra sets), 31-35 personen (1 basisset + 6 extra sets), 36-40 personen (1 basisset + 7 extra sets), 41-45 personen (1 basisset + 8 extra sets), 46-50 personen (1 basisset + 9 extra sets)

Meer over Haarlem

Het Stadsganzenbord in Haarlem is een fantastische manier om de stad te verkennen en tegelijkertijd plezier te hebben met vrienden of familie. Hier zijn een paar redenen waarom het zo leuk is:

1. Historische verkenning: Het Stadsganzenbord leidt je door de pittoreske straten van Haarlem, waarbij je onderweg verschillende historische bezienswaardigheden ontdekt. Haarlem heeft een rijke geschiedenis en het spel biedt de kans om deze geschiedenis op een interactieve manier te ervaren.

2. Teamwork: Het spel is vaak het leukst als je het met een groep mensen speelt. Samenwerkend om de opdrachten op te lossen en de volgende locatie te vinden, versterkt de band tussen spelers en zorgt voor een gezellige sfeer.

3. Ontdekking van verborgen pareltjes: Het Stadsganzenbord kan je naar plekken leiden die je anders misschien over het hoofd zou zien. Je komt langs charmante steegjes, historische gebouwen en gezellige pleinen die niet altijd op de gebruikelijke toeristische routes liggen.

4. Culturele onderdompeling: Tijdens het spelen van het Stadsganzenbord leer je niet alleen over de geschiedenis van Haarlem, maar maak je ook kennis met de lokale cultuur. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Grote Markt, de imposante Sint-Bavokerk, het Frans Hals Museum of de idyllische grachten van de stad.

Enkele specifiek Haarlemse locaties die je mogelijk tijdens het Stadsganzenbord zult tegenkomen zijn:

– De Grote Markt: Het bruisende hart van Haarlem, omringd door prachtige historische gebouwen en gezellige cafés.
– De Sint-Bavokerk: Een indrukwekkende kerk met een rijke geschiedenis en een prachtig interieur, waaronder het beroemde Müller-orgel.
– Het Frans Hals Museum: Gewijd aan de Nederlandse Gouden Eeuwse schilderkunst, met werken van Frans Hals en andere meesters.
– De Haarlemse Hofjes: Verborgen oases van rust in de drukke stad, waar je kunt genieten van prachtige tuinen en historische architectuur.
– De Amsterdamse Poort: Een van de laatst overgebleven middeleeuwse stadspoorten van Haarlem, die een fascinerende inkijk biedt in de oude verdedigingswerken van de stad.

Al met al biedt het Stadsganzenbord in Haarlem een unieke combinatie van plezier, educatie en ontdekking, waardoor het een onvergetelijke ervaring is voor zowel bewoners als bezoekers van de stad.

Home
Steden
Winkelwagen
Contact