O Leyda Gratiosa! Met die woorden componeerde Cornelis Schuyt al vroeg in de 17e eeuw een prachtig loflied op zijn geboortestad. Schuyt zou zijn hele leven lang muziek blijven maken en componeren in zijn geliefde Leiden en groeide uit tot een begrip. Toch is Schuyt slechts één van de vele musici en componisten die in Leiden actief zijn geweest, of nog steeds actief zijn. Door de eeuwen heen is er ook op muzikaal vlak heel veel gebeurd in de sleutelstad, vreemd genoeg is dat maar in kleine kring bekend. Om daar verandering in te brengen is er op initiatief van Prokwadraat en het Schuyt Festival Leiden een manier ontwikkeld om op speelse wijze verrassende muzikale ontdekkingen in de stad te doen. Een Leids Muzikaal Stadsganzenbord dat – hoe kan het ook anders – de naam van het trotse loflied op de stad draagt: O Leyda Gratiosa!

Spelers van het spel doen niet alleen verrassende muzikale ontdekkingen, maar leren tegelijkertijd ook de historische binnenstad van Leiden op een ludieke beter kennen.

Het Muzikale Stadsganzenbord Leiden O Leyda Gratiosa is te bestellen op www.stadsganzenbord.nl. Het spel kost € 42,50 voor de basisversie voor 1 tot 5 personen. Wilt u met meer personen spelen dan kunt u extra sets bij bestellen. Steeds per 5 personen. De sets zijn anders ingedeeld zodat de deelnemers niet in ‘ganzenpas’ achter elkaar aanlopen.

 

Home
Steden
Winkelwagen
Contact