Groepswijzer.nl heeft haar succesvolle citygame het Stadsganzenbord nu ook uitgebracht in Nijmegen. In de afgelopen jaren is dit populaire groepsuitje in historische steden in het westen van het land uitgebracht. In Leiden, Amsterdam, Haarlem, Den Haag, Gouda, Delft en Dordrecht speelden reeds honderden groepen het spel.

Het Stadsganzenbord is een citygame, waarbij teams de stad intrekken met een historische plattegrond uit 1649. Wil je de weg kunnen vinden, dan moet je steeds vergelijkingen maken tussen hoe het was en hoe het is. Bovendien moeten onderweg vragen en opdrachten uitgevoerd worden en zo maakt men spelenderwijs kennis met de stad en haar geschiedenis. Het Stadsganzenbord is de leukste manier om een stad te leren kennen. Niet alleen komt de historie tot leven, maar er is ook een competitie tussen de teams binnen de groep. Wie heeft de meeste juiste antwoorden en wie weet alle locaties te vinden?

Nijmegen is bij uitstek geschikt voor het Stadsganzenbord. De verhalen van de stad worden verteld op prominente plekken als de Stevenskerk en het Valkhof, maar ook de verborgen pareltjes van de stad worden ontdekt. De Romeinen, Karel de Grote en Mariken, maar ook de besiender, bier en de Bastei, ze komen allemaal aan bod.

Het Stadsganzenbord Nijmegen kan geboekt worden op www.stadsganzenbord.nl

Home
Steden
Winkelwagen
Contact